Zovirax (Aciklovir) pris

Zovirax (Aciklovir)

E-resept Kjøp nå

Beskrivelse

Zovirax, basert på aciklovir, er et potent antiviralt legemiddel. Medisinen ble introdusert på 1970-tallet og markerte et betydelig fremskritt innen antiviral behandling, og ble utviklet med utgangspunkt i nukleosider som finnes i en karibisk svamp. Zovirax har minimal toksisitet for humane celler, noe som skiller det fra mange andre legemidler. Det virker ved at det integreres i virusets DNA og effektivt stopper virusets replikasjon – en prosess som kan sammenlignes med å kapre virusets reproduksjon.

For at Zovirax skal kunne brukes på mange forskjellige måter, finnes det i ulike former: tabletter, krem og en injeksjonsvæske. Verdens helseorganisasjon har anerkjent Zovirax’ særegne og effektive egenskaper og har oppført Aciclovir på listen over viktige legemidler. Hvis du vurderer å bruke Zovirax, oppfordrer vi deg til å lese gjennom denne artikkelen for å forstå dens egenskaper (men denne informasjonen bør ikke anses som en erstatning for medisinsk konsultasjon).

Når bør Zovirax tas?

Avhengig av de medisinske indikasjonene forskrives Zovirax hovedsakelig for å bekjempe infeksjoner forårsaket av herpesvirus, for eksempel genital herpes, herpes labialis, herpetiske øyeinfeksjoner (inkludert keratitt), vannkopper og helvetesild.

Zovirax er tilgjengelig i tabletter på 200 mg og 800 mg, en krem på 5 %, en drikkbar suspensjon (sirup) og en salve på 3 % til oftalmisk bruk.

Hvilke hjelpestoffer inneholder Zovirax? Tablettversjonen inneholder laktose, mikrokrystallinsk cellulose og andre innholdsstoffer. Hvis du er allergisk mot noen av de ovennevnte innholdsstoffene, spør legen din om råd før du tar eller bruker dette legemidlet.

zovirax norge

Generell informasjon om dosering

Her er en generell oversikt over dosering av aciklovir for voksne til behandling av herpes:

 • Behandling av initial genital herpes:

200 mg hver 4. time, 5 ganger daglig, i 10 dager.

 • Intermitterende behandling ved tilbakefall:

200 mg hver 4. time, 5 ganger daglig, i 5 dager.

 • Suppressiv behandling ved tilbakevendende genital herpes:

400 mg to ganger daglig.

 • Behandling av herpes zoster (helvetesild):

800 mg hver 4. time, 5 ganger daglig, i 7-10 dager.

Igjen, dette er generelle doseringer og kan variere basert på individuelle behov, alder, vekt, nyrefunksjon og andre faktorer. Videre vil doseringen for barn, gravide og personer med nedsatt nyrefunksjon være annerledes.

Rådfør deg alltid med helsepersonell for å få de mest nøyaktige og hensiktsmessige anbefalingene for enhver medisinsk tilstand eller medisinering.

Rimelig pris for Zovirax e-resept via spesialisert helseplattform

Hvis du trenger en resept, henvender mange seg tradisjonelt til et lokalt apotek. Gjennom en e-reseptplattform i Norge kan du imidlertid spare penger. Fysiske apotek har visse faste kostnader som påvirker prisene, men denne nettbaserte modellen omgår mange av disse utgiftene, noe som resulterer i mer konkurransedyktige e-reseptpriser. Selv om de ikke selger legemidler direkte, er utvalget av e-resepter ganske stort. Og den ekstra bonusen? Tjenesten er tilgjengelig døgnet rundt, slik at du kan bruke den hjemmefra.

Kan du kjøpe Zovirax uten resept?

Tilgjengeligheten av Zovirax varierer avhengig av form. Zovirax tabletter kan for eksempel ikke kjøpes online uten gyldig resept. Det er viktig å konsultere en lege før du starter behandling. Veiledning fra helsepersonell er avgjørende for å sikre at du bruker medisinen på riktig måte.

Det er viktig å merke seg at det er situasjoner der det ikke anbefales å ta Zovirax, spesielt hvis du har allergier mot komponentene, opplever nyreproblemer eller har et betydelig nedsatt immunforsvar. Prioriter alltid din sikkerhet og helse ved å søke profesjonell rådgivning før du bruker denne anti-herpes medisinen.

Viktige advarsler

Bruk av alle legemidler kan være forbundet med en viss risiko. Noen pasientkategorier bør være spesielt forsiktige.

Graviditet og amming

Denne medisinen anses generelt som trygg under graviditet. Selv om det er utført tester, er det ingen avgjørende bevis som tyder på økt risiko for fosterskader hos nyfødte. Eventuelle observerte toksiske effekter var knyttet til ekstremt høye doser, som ikke gjenspeiler vanlig bruk. Rådfør deg likevel alltid med helsepersonell hvis du er usikker før du bruker Zovirax.

Selv om aciklovir finnes i morsmelk i varierende konsentrasjoner, kan det være tilfeller der nivåene kan utsette et spedbarn for doser på opptil 0,3 mg/kg/dag. Hvis du ammer, bør du derfor kun ta denne medisinen under medisinsk veiledning. En lokal krembehandling anbefales ofte som et tryggere alternativ.

Kjøreevne

Vær forsiktig, da noen bivirkninger kan påvirke din evne til å kjøre bil eller betjene maskiner.

Acyclovir: mulige bivirkninger å være oppmerksom på

Svært vanlig Hodepine
Vanlig Balanseforstyrrelser, forvirring, hallusinasjoner, somnolens, myoklonus, dyspné, kvalme, diaré, leverskade, kløe, nyresvikt, feber, tretthet.
Sjeldne Urtikaria, angioødem, anafylaktisk sjokk

Hvis du opplever bivirkninger, fortell legen din slik at han eller hun kan gi deg råd om hva som er best for deg. Han eller hun kan be deg om å fortsette behandlingen, redusere dosen eller stoppe behandlingen. Denne informasjonen er kun gitt for informasjonsformål og er ikke uttømmende. Hvis du er i tvil, søk råd fra helsepersonell hvis du har kjøpt Zovirax online i Norge.

Hva er alternativer til Zovirax?

Hvis du leter etter alternativer, kan ulike andre antivirale medisiner anbefales basert på den spesifikke virusinfeksjonen og pasientens behov. Her er noen erstatninger, uttrykt med særegne terminologier:

 • Valtrex (Valacyklovir): Et antiviralt middel som bekjemper herpesvirusinfeksjoner. Det omdannes til aciklovir i kroppen, men krever ofte færre doser på grunn av lengre virketid.
 • Famvir (Famciclovir): Dette stoffet er en effektiv motstander av herpesinfeksjoner og omdannes til Penciclovir etter inntak, og virker effektivt for å stoppe virusreplikasjonen.
 • Denavir (Penciklovir): Denne kremen administreres lokalt og brukes vanligvis til å behandle forkjølelsessår forårsaket av herpes simplex-viruset.
 • Abreva (Docosanol): Et reseptfritt topisk middel som er utviklet for å fremskynde tilhelingen av forkjølelsessår.
 • Cidofovir: Denne medisinen er kjent for å bekjempe en rekke virusinfeksjoner, og er spesielt effektiv mot retinitt forårsaket av cytomegalovirus hos AIDS-pasienter.
 • Ganciklovir: En annen trofast bekjemper av cytomegalovirusinfeksjoner, og gis ofte til personer med nedsatt immunforsvar, særlig de som gjennomgår organtransplantasjon.

Hva er naturlige måter å forebygge herpesutbrudd på?

Selv om det ikke finnes noen definitiv måte å forebygge herpesutbrudd helt og holdent ved hjelp av naturlige metoder, er det flere strategier som potensielt kan redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av utbruddene. Her er noen naturlige tilnærminger du kan vurdere:

 1. Stressmestring: Stress er en vanlig utløsende faktor for herpesutbrudd. Teknikker som meditasjon, dype pusteøvelser, yoga og regelmessig mosjon kan bidra til å håndtere stressnivået.
 2. Valg av kosthold: Det kan hjelpe å spise mat som er rik på lysin og begrense inntaket av mat som inneholder mye arginin. Lysin kan hemme replikasjonen av herpesviruset. Matvarer med høyt lysininnhold er blant annet fisk, kylling, storfekjøtt, lam, melk, ost, bønner, ølgjær, mungbønnespirer og de fleste frukter og grønnsaker. Matvarer med høyt arginininnhold som du bør vurdere å redusere inntaket av, er nøtter, frø, sjokolade og havregryn.
 3. Lysintilskudd: Lysin finnes i mange matvarer, men noen tar lysintilskudd som et forebyggende tiltak mot utbrudd.
 4. Styrke immunforsvaret: Et sterkt immunforsvar kan bidra til å forebygge utbrudd. Dette innebærer blant annet et kosthold rikt på frukt, grønnsaker og fullkorn, tilstrekkelig søvn, regelmessig mosjon og å unngå røyking og for mye alkohol.
 5. Vitamin E og sink: Disse tilskuddene kan styrke immunforsvaret og potensielt redusere hyppigheten av utbrudd.

Referanser

 1. https://www.medicines.org.uk/emc/product/1634/smpc#gref
 2. https://www.euroclinix.net/no/herpes/zovirax
 3. https://medlineplus.gov/ency/patientinstructions/000653.htm