FAQ

1. Hva slags samarbeid har Nettmedisin.com med leger og apotek?

Vi har ingen direkte samarbeid med apotek og leger. Våre partnere samarbeider imidlertid kun med registrerte leger og akkrediterte apotek. Derfor gjelder alle svarene nedenfor arbeidet til våre samarbeidspartnere, ikke vårt arbeid.

2. Hvilke tjenester kan jeg forvente med en e-reseptbestilling?

Når du bestiller en e-resept via vår partners plattform, tilbyr de også flere tjenester uten ekstra kostnader. Dette inkluderer en online konsultasjon med en registrert lege for å sikre at den ønskede behandlingen er sikker og hensiktsmessig. Når denne konsultasjonen er fullført, blir e-resepten tilgjengelig umiddelbart, slik at du kan hente ut behandlingen på ditt foretrukne apotek eller via en tilknyttet leveringstjeneste.

3. Hva omfatter den medisinske tjenesten som tilbys?

Den medisinske tjenesten omfatter en omfattende konsultasjon med en autorisert lege som vurderer om det valgte legemidlet er forenlig med helseprofilen din. Hvis legemidlet anses som egnet, får du en e-resept. Denne prosessen er utformet for å være rask, slik at du kan få tilgang til og bruke e-resepten din vanligvis samme dag som du søker.

4. Hvorfor kan bestillingen min bli avvist?

Av og til kan det oppstå problemer i løpet av den elektroniske konsultasjonsfasen. Hvis dette skjer, betyr det ikke at bestillingen din blir fullstendig avvist. Det viktigste for en lege er å sikre at et foreskrevet legemiddel er trygt for deg å innta. Hvis en lege finner det nødvendig å avvise forespørselen din, eller hvis de trenger ytterligere informasjon, vil du bli informert via e-post om omstendighetene.

5. Når må jeg foreta en betaling?

Du blir bedt om å betale først når en lege har validert og godkjent bestillingen din. Skulle det være en grunn til at bestillingen ikke blir godkjent, kan du være trygg på at det ikke påløper noen kostnader.

6. Hvordan kan jeg være sikker på at medisinene er ekte?

Alle legemiddelbestillinger som formidles gjennom vår samarbeidspartner, sendes fra et anerkjent apotek i Norge. Dette partnerapoteket er akkreditert og registrert hos Statens legemiddelverk, noe som sikrer at du kun mottar ekte og godkjente legemidler.

7. Hvordan fungerer den nettbaserte konsultasjonsprosessen?

Den nettbaserte konsultasjonen er utformet for å etterligne et fysisk legebesøk, men hjemmefra. Du må fylle ut et omfattende medisinsk spørreskjema med opplysninger om helsehistorikk og aktuelle symptomer. Denne informasjonen blir deretter gjennomgått av en registrert lege for å finne ut hva som er best for deg.

8. Er personopplysningene mine sikre hos Nettmedisin.com?

Absolutt. Vi prioriterer brukernes sikkerhet og personvern. Alle personlige og medisinske opplysninger som sendes inn via plattformen vår, krypteres og lagres sikkert. Vi følger strenge personvernregler i tråd med norsk lovgivning. Det samme gjelder for plattformer som vi er tilknyttet.

9. Kan jeg bruke e-resepten min på hvilket som helst apotek i Norge?

Ja, når du har fått e-resepten din, kan du bruke den på et hvilket som helst apotek i Norge, noe som sikrer enkel tilgang og bekvemmelighet.

10. Hva gjør jeg hvis jeg er bekymret for mulige bivirkninger av et legemiddel?

Hvis du er bekymret for potensielle bivirkninger eller interaksjoner ved et foreskrevet legemiddel, er det viktig å ta kontakt med legen som har skrevet ut legemidlet via plattformen vår, eller rådføre deg med ditt lokale apotek. De kan gi deg veiledning som er skreddersydd for dine spesifikke bekymringer.

11. Selger dere kosttilskudd på Nettmedisin.com?

Nei, Nettmedisin.com selger ikke kosttilskudd eller medisiner direkte. Plattformen vår kan imidlertid inneholde tilknyttede lenker som leder brukerne til pålitelige og verifiserte selgere av kosttilskudd. Sørg alltid for at du tar informerte beslutninger ved å lese relevant informasjon på nettstedet vårt, og rådfør deg med helsepersonell før du begynner med nye kosttilskudd.

12. Kan jeg bruke medisinen mot en annen helsetilstand enn den anbefalte («off-label»)?

Nei, legemiddelinformasjonen vil spesifisere hvilke tilstander medisinen er beregnet på, og hvordan den skal brukes. Legen din foreskriver medisiner som en del av en spesifikk behandlingsplan, og de skal ikke brukes til andre formål eller medisinske problemer. Det kan være farlig å misbruke medisiner.

13. Hvordan kaster jeg brukte eller utløpte medisiner?

Det er viktig å kaste medisiner på en sikker måte for å unngå utilsiktede forgiftninger, feilbruk, helseproblemer (ved å ta feil medisin eller utdatert, ineffektiv medisin) og forurensning (ved å helle medisiner i avløpet eller skylle dem ned i toalettet slik at de kommer ut i vassdragene).

Den sikreste måten å kaste medisiner på er å levere dem til apoteket i nærheten. De tilbyr en gratis og grundig kasseringstjeneste. På denne måten sikrer du at ubrukte og uønskede medisiner blir kastet på riktig måte, og du unngår at de blir misbrukt eller skadet.